Selecteer pagina

Home

Auteur, journalist, columnist, podcaster

Marcel Beijer

Marcel Beijer (1961, Hilversum) is auteur, journalist, columnist en podcaster uit Almere. Hij debuteerde als auteur met zijn roman Overwonnen Verlangen in 2017. In 2020 verscheen de opvolger Gouden Bergen. Momenteel werkt Marcel aan zijn derde roman die naar verwachting in 2023 zal verschijnen

Columns

Bloemen

Bloemen

Mijn vrouw begrijpt me niet. Vorige week nam ik een bosje bloemen voor haar mee. Dat doe ik eigenlijk nooit, dus ze was blij verrast. Maar ze was net zo verbaasd toen ik het boeket snel weer uit haar handen trok. ‘Ik wilde ze juist in een vaas gaan zetten’, riep ze...

Lees meer
Hond

Hond

Ik dacht eerst dat het klein kalf was dat tijdens mijn wandeling in het bos op me af rende, maar het bleek een hond die direct zijn kwijlende kop krachtig in mijn kruis plantte. Met mijn handen voor mijn edele delen probeerde ik het dier van me af te houden. ‘Hij doet...

Lees meer
Referendum

Referendum

Wilt u meer of minder groen in uw wijk? - Meer/Minder Wilt u dat de accijns op benzine wordt verlaagd? - Ja/Nee Bent u van mening dat de woningnood moet worden opgelost? - Ja/Nee/Alleen in mijn straat Alle mannen moeten verplicht een snor dragen - Eens/Oneens Er moet...

Lees meer

Blogs

Femke Bol

Femke Bol   Als een engel fladderend over de duivelse horden die hoger lijken te worden als de eindstreep nadert Pas dan wint de zwaartekracht en val je zegevierend uitgeput op het tartan je longen brandend in je borstkas je platte buik op hol geslagen En...

‘Je doet ons tekort’

'Je doet ons tekort', krijg ik al journalist steeds vaker te horen. De komst van de social media heeft mijn vak behoorlijk veranderd. ‘Vroegâh’ schreef ik een artikel en de gevolgen daarvan merkte je later vanzelf wel een keertje. Soms kwam er een ingezonden brief,...

Open brief aan Nicole Donker van het ANP

Geachte Nicole Donker Laat ik beginnen met te schrijven dat ik fout zit. Harstikke fout. Ik had bij een blog over Matthijs van Nieuwkerk een foto op mijn site geplaatst die ik op een andere blogsite gevonden had. Had ik niet moeten doen. Echt een blunder. Sorry, dus....

Domus

Nooit heb ik zo’n onbevredigende informatieavond meegemaakt als afgelopen dinsdag in het Topsportcentrum in Poort. Daar kregen bezorgde, en vooral boze, inwoners van Poort informatie over de Domus die de gemeente in dat stadsdeel wil vestigen. In een Domus vangt het...

Lijm

Ongeacht of je het met ze eens bent: de acties van Extinction Rebellion zijn spraakmakend en de lijmindustrie doet er goede zaken mee. Demonstranten plakken zich vast aan schilderijen, bureaus, presentatiedesks en sinds zaterdag ook aan een snelweg. Dat mag dus niet...

Bekentenissen van een kabelsleper (21)

Niet Patty Brard, maar José Hoebee Patty Brard komt in Almere wonen. Niet iedereen vond mijn column daarover even grappig, maar goed: daar is het column voor. En het is niets persoonlijks tegen mevrouw Brard, natuurlijk. Ik ken deze BN’er helemaal niet. Nou, dat is...

Nieuwe burgemeester: Hein van der Wie????

Hein van der Loo wordt de nieuwe burgemeester van Almere. Direct na het bericht kon ik Toon van Dijk, voorzitter van de vertrouwenscommissie, interviewen en stond ik even in mijn hemd. Want ik had me op veel voorbereid: Gert-Jan Segers, Klaas Dijkhof, Ahmed Marcouch...

Actievoerder Milan

Blog van Marcel Beijer over de 15-jarige demonstrant Milan van XR Rebellion

X-paspoort

Ik ben allesbehalve woke, mijn lezers weten dat. Het slaat een beetje door, vind ik. Uiteraard heb ik alle begrip voor mensen die zichzelf man noch vrouw voelen, maar dat we vervolgens niet meer ‘dames en heren’ mogen zeggen omdat we die paar mensen daarmee kwetsen,...

Floriade BV: dom gelul

Het is misschien wat ongemakkelijk om als journalist voor je vakbroeders op te komen, maar wat de Floriade BV deze week flikt in hun eindrapportage is te bizar voor woorden. Mijn collega Robert Mienstra verwoordde het mooi in de krant: de Floriade BV geeft iedereen de...

Nieuws

Columns op YouTube

De columns die ik schrijf  zijn voortaan ook op YouTube te vinden. Ik lees ze daar voor. De eerste...

Lees meer

Bestel een gesigneerd exemplaar!

Golden Mountains
Golden Mountains

Pin It on Pinterest