Selecteer pagina

Home

Auteur, journalist, columnist, podcaster

Marcel Beijer

Marcel Beijer (1961, Hilversum) is auteur, journalist, columnist en podcaster uit Almere. Hij debuteerde als auteur met zijn roman Overwonnen Verlangen in 2017. In 2020 verscheen de opvolger Gouden Bergen. Momenteel werkt Marcel aan zijn derde roman die naar verwachting in 2023 zal verschijnen

Columns

Wist u dat…

Wist u dat…

...ik vorige week bij de inwijding aanwezig was van katholieke Bonifatiuskerk in Almere? Het bracht me een beetje terug naar mijn jeugd. Tot en met mijn zestiende verjaardag moest ik van mijn ouders misdienaar zijn. En dat bleef ik ook, want ik ben niet bepaald een...

Lees meer
PET

PET

Boze boeren, de oorlog in Oekraïne, stikstof, woningnood, asielzoekers: de wereld staat in brand. In Almere is dat al niet anders. Vorige week waren er drie schietpartijen. Er viel verdomme een dode bij. In Poort zijn bewoners woest om de komst van een opvang voor...

Lees meer
Plaktivisten

Plaktivisten

De toekomst van onze aardbol is belangrijk. Milieuactivisten lieten dat de laatste dagen weten. Ze flikkerden tomatensoep over schilderijen van Vincent van Gogh, de Italiaanse kunstenaar Rafael en Johannes Vermeer en plakten daarna hun handen aan de muur vast. Het...

Lees meer

Blogs

Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk Vanuit mijn eigen professie als journalist heb ik mijn gezinsleden regelmatig gewezen op de manier waarop Matthijs van Nieuwkerk zijn gasten interviewt. Hij toont zich als host niet alleen erg geïnteresseerd in zijn gesprekspartner, maar doet...

Bekentenissen van een kabelsleper (20)

Bekentenissen van een Kabelsleper - Zoals u wenst mevrouw Zoals u wenst, mevrouw heette het programma waar deze aflevering in de serie Bekentenissen van een Kabelsleper over gaat. Een comedy van de VARA met André Hazes en Joost Prinsen. We schrijven 1984. De razend...

Ambtenaren

Het is zo dat ambtenaren nooit politiek verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Een raadslid dat openlijk kritiek wil uiten op het handelen van een ambtenaar wordt teruggefloten. Louter en alleen om het feit dat een ambtenaar zichzelf niet kan verdedigen. Een...

Conspirituality

Ik hoorde een nieuw woord: conspirituality. Het is een samenvoeging van conspiracy (samenzwering) en spirituality (spiritualiteit). Sinds mijn spraakmakende reportage over complotdenker Frans Heslinga houdt me dat momenteel bezig. Die man beweert dat de aarde plat is...

Zou het iets zijn: een Stille Kerst?

Zou het iets zijn: een Stille Kerst? Dat we straks in alle rust afscheid kunnen nemen van 2022, dat als een historisch jaar de geschiedenisboeken in gaat. Oorlog op ons eigen continent: wie had dat kunnen denken? Ook een jaar waarin we nog de naweeën van Covid...

Het verdienmodel van complotdenker Frans Heslinga

Ik woonde een lezing bij van complotdenker Frans Heslinga die beweert dat de aarde plat is. Lees vooral eerst de reportage, die ik voor mijn krant schreef. Met een conclusie, uiteraard. Het artikel veroorzaakt aardig wat ophef. Lezers die zich zorgen maken over deze...

Bekentenissen van een kabelsleper (19)

De ambitieuze actrice Ik weet niet meer welk toneelstuk het was, maar het was saai. Heel erg saai. De naam van de actrice weet ik nog wel, maar die zeg ik niet. Dat is flauw. Wat ik nog heel goed weet is dat de hele crew na een dag vol ellenlange scènes in de studio...

Hoe slecht nieuws je soms somber maakt

Ik had de bladzijde in de krant al omgeslagen toen ik me afvroeg: waaróm? Het was verdorie toch wel belangrijk nieuws: in Thailand had een gek op een kinderdagverblijf geschoten: 34 doden, waaronder 22 kinderen. Ik had het nieuws de dag ervoor al online gelezen en...

Floriade voor 5 euro: Hoe. Is. Dit. Mogelijk?

Ik ben geen marketingdeskundige, dus misschien zou ik me er niet mee moeten bemoeien. Maar als consument denk ik: Hoe. Is. Dit. Mogelijk? De Floriade BV heeft het behaagd Flevolanders in de laatste week voor 5 euro toegang te geven tot het evenement. De Facebookpagina...

Bibberknie

Mijn gedicht 'Bibberknie' is genomineerd voor de Ajax-dichtwedstrijd 'Poëzie fier en koen' van uitgeverij Gopher. Het gedicht wordt sowieso gepublieerd in het boek en maakt dus kans om te winnen. Hier lees ik het voor. [video width="1080" height="1920"...

Nieuws

Bestel een gesigneerd exemplaar!

Golden Mountains
Golden Mountains

Pin It on Pinterest