Selecteer Pagina

Bekentenissen van een kabelsleper (1)

Bekentenissen van een kabelsleper (1)

Van 1980 tot 1986 werkte ik als kabelsleper bij de NOS. Mijn taak was om ervoor te zorgen dat de kabel van de mobiele camera (LDK14) niet in de knoop kwam en dat de cameraman er niet over struikelde. Het was voor een begin-twintiger een geweldige tijd. Ik heb best grappige, bijzondere en opvallende situaties meegemaakt met bekende sterren. Vandaag de eerste in de serie ‘Bekentenissen van een kabelsleper’:

Deel 1: Agnetha, Pia en ik

Bekentenissen van een kabelsleper met Agnetha Faltskög van Abba
Agnetha Fältskog (Foto: Wikipedia)

ANWB 100 jaar

In 1993 bestond de ANWB 100 jaar. De Tros zond daarom het TROS ANWB gala uit. Ik was de camera-assistent. Keihard bewijs daarvan staat hier. Tijdens de repetitie kwam Agnetha Fältskog van ABBA pal naast me te staan en waren we voor twee minuten op elkaar aangewezen. Toch wel bijzonder om even helemaal alleen te zijn met een grote wereldster. Er ontstond een lullig gesprekje, dat ik onlangs op Facebook in mijn herinnering ophaalde. Veel mensen vonden dat toch leuk om te lezen, daarom gebruik die nu in dit blog als eerste aflevering in de serie ‘Bekentenissen van een kabelsleper’. Met meer bijzonder verhaaltjes.

Wereldster

De cameraman was even weg, Agnetha Fältskog liep het podium op, waar ik de camera stond te bewaken. We stonden pal tegenover elkaar op dat grote toneel van de RAI in Amsterdam en de grote wereldster begon een praatje. Met mij! Dat was aardig, natuurlijk. Maar ik was bloednerveus om even helemaal alleen naast zo’n superster en mooie vrouw te staan. Ze zocht het kruisje op de vloer waar ze moest gaan staan, waarna het volgende gesprek volgde:


Is this my mark?
Sorry?
Is this my mark?

– Oh yes. I think so.
Don’t you know?
– Well, not for sure. I am not the cameraman, you know. I’m just his assistent.
Allright.
(kleine pauze waarin Agnetha en ik beiden de lege zaal in staren)
What’s your job then?
– I pick up the cable of the camera, so the camera can move freely.
Interesting
– yes. But I think your job is far more interesting
Don’t say that. You’re work is important too. Otherwise you weren’t hired.
– thank you. I like Abba a lot
(dat was een leugentje, want ik hield van symphonische rock en Abba was in die kringen ‘not cool’. Maar op dit specifieke moment was ik even een gróót Abba-fan.)
Thank you. I like Holland a lot.
– Oh, yes. Haha. Holland is great. For sure. Do you come here often?
We did some shows here in Holland with ABBA, but mostly we had to travel on. Now that I’m no longer in the group, I do have some time to see things. Yesterday I was able to see a little bit of Amsterdam.
– Great. Amsterdam is great. The Canals, the Dam.
Yes, really nice
– Yeah, great
Thank you for your time
– You’re welcome!
Great

Pia Zadora

Nou, dat was toch een sensationeel gesprek is het niet?
Toch nog een extradetail, want diezelfde dag stond ik ook tegenover Pia Zadora, een talentloos maar uiterst sexy zangeresje van 1.50 meter waar ik het als jongeman ook warm van kreeg. Maar die gunde me geen blik waardig. Ze bleef zwijgend naast me staan en had alleen oog voor haar steenrijke, bejaarde vriend Mesluham Riklis die haar carrière financierde en zijn kirrende vriendinnetje doorlopend toelachte op een heel foute manier.
Ook Pia Zadora werd een wereldster en kreeg kinderen met die engerd.

Reageren op de rubriek ‘Bekentenissen van een kabelsleper? Neem contact op.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers