Selecteer Pagina

Over Marcel Beijer

Marcel Beijer

Schrijver Marcel Beijer

Schrijver Marcel Beijer is ook journalist en columnist

Marcel Beijer prestenteert zich nog niet zo heel lang als schrijver, alhoewel hij al zijn leven lang schrijft.
 

Opstellen, gedichten…. eigenlijk zat de liefde voor schrijven er al vroeg in bij Marcel Beijer.

AVRO Minjon

Zijn talent viel op bij omroep AVRO waar hij toegelaten werd tot jongerenomroep AVRO Minjon. Voor Minjon maakte Marcel Beijer verschillende radio- en televisieprogramma’s en schreef hij  (lied)teksten voor verschillende radio, televisie en theaterprogramma’s. Vanuit deze jongerenomroep ontstonden de cabaretgroepen Filter en (later) Boudewijn & Diederik, waar hij deel van uitmaakte. Voor verschillende platenmaatschappijen schreef hij liedteksten die ook de hitparade haalden.

 

De Gooi- en Eemlander

Mede door de ervaringen op het toneel en voor de camera werd Marcel Beijer in 1989 toneelrecensent bij de Gooi- en Eemlander en volgde hij vervolgens de post-hbo opleiding Journalistiek. Hij werd chef van de destijds populaire Kabelkranten. In 1992 werd Marcel Beijer verslaggever bij het Dagblad van Almere, daarna startte hij zijn eigen tekstbureau Ik Wil Publiciteit.
Tegenwoordig is hij verslaggever/redacteur en columnist bij Almere DEZE WEEK.
 

Schrijver Marcel Beijer

In 1997 debuteerde Marcel Beijer als romanschrijver met het boek Overwonnen Verlangen. Een opmerkelijk verhaal over liefde in tijd van rouw. Bij de roman hoort ook een werkboek. In 2020 verscheen de opvolger Gouden Bergen dat zowel van pers als lezers lovende recensies kreeg. Gouden Bergen kreeg in 2022 een Engelse vertaling.

De boeken zijn hier te bestellen

Pin It on Pinterest