Selecteer Pagina

Informatieavonden: toon maakt de muziek

Informatieavonden: toon maakt de muziek

Informatieavonden: toon maakt de muziek

Wat is dat toch met informatieavonden?
De gemeente doet een poging belanghebbenden te informeren over (soms omstreden) plannen en bijna altijd leidt het tot frustratie. Zowel bij bezoekers als gemeente. Lees het verslag maar na van de tenenkrommende informatieavond van een jaar geleden.
Dinsdag was er opnieuw een informatieavond voor bewoners in Poort, over de mogelijke komst van een Domus, waar het Leger des Heils verslaafden met meervoudige problematiek wil opvangen.
Een ambtenaar legde uit dat de gemeenteraad toch vastbesloten was dat die Domus er moet komen. Vervolgens werd een artist impression getoond waardoor de bezoekers direct het idee hebben: het is al beklonken: heeft het nog wel zin op beroep aan te tekenen tegen de beslissing?
Niemand die even wees op het voorbehoud: bewoners kunnen nog zienswijzen indienen. En als de gemeenteraad deze zomer ‘een verklaring van geen bedenkingen’ afgeeft, dan kan er gewoon worden geprocedeerd, helemaal tot aan de Raad van State toe.
Maar ja, dat werd pas aangegeven toen daar nadrukkelijk om werd gevraagd en de meeste bewoners al boos en chagrijnig waren.

Woorden doen er toe bij informatieavonden

De lucht klaarde pas een beetje op toen Alex van het Leger des Heils uitlegde wat voor type bewoners er in de Domus komen te wonen. Om de haverklap maakte hij relativerende toevoegingen: ‘Als het plan ooit doorgaat’ of ‘mocht de Domus er daadwerkelijk gaan komen’.
Woorden doen ertoe. Alex maakte op relatief eenvoudige wijze duidelijk dat nog helemaal niets vast staat met betrekking tot de Domus. En dat is precies wat de aanwezigen eventjes wilden horen: hun verzet is niet illegaal en kan mogelijk ook tot iets leiden bij de rechter. De boze Poortenaren zijn geen wappies, geen complotdenkers. Had iemand dat even bij aanvang van de avond aangegeven, was er ongetwijfeld meer begrip geweest.
Het is de toon die de muziek maakt.

PS: die woorden werden in ieder geval niet gehoord door de Almeerse raadsleden. Die waren er niet.

Hier zijn meer blogs te vinden

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers