Selecteer Pagina

Links college Almere lijkt enige optie, maar gaan ze potten breken?

Links college Almere lijkt enige optie, maar gaan ze potten breken?

Een links college lijkt de enige optie voor Almere

Het was voor velen niet de vraag óf, maar wannéér het huidige college van B&W in Almere zou struikelen. Eigenlijk jammer, want hoe bijzonder was het geweest als de bizarre combinatie van VVD, ChristenUnie, CDA, D66, Leefbaar Almere, SP en Partij voor de Dieren fluitend de vier jaar had volgemaakt?
Maar de standpunten lagen gewoon veel te ver uiteen. De ChristenUnie zette er in januari al een kruis door en ook de linkse partijen moesten teveel water bij de rode wijn doen.

College Almere ligt op zijn gat

Met het vertrek van de VVD, afgelopen donderdag, ligt het rariteitencollege dan toch op zijn gat. De liberalen willen geen lastenverzwaring voor de burgers en de vier overige partijen willen dat juist wel (om forse bezuinigen te beperken). Ze willen het college voortzetten maar hebben nu bij lange na geen meerderheid meer in de raad, Ze zullen de vrijgekomen zetels van VVD en CU daarom moeten aanvullen met andere partijen.

Links college

Het kan bijna niet anders dan dat de PvdA dan gaat instappen. En die partij zal dat niet doen zonder GroenLinks. Landelijk hebben die partijen al dikke verkering en ook in Almere zijn ze het de laatste maanden opvallend vaak roerend met elkaar eens.
Met het vertrek van de liberalen krijgt Almere dus naar alle waarschijnlijkheid een links college.

Potten breken

Gaan die in de resterende twee jaar potten breken? Ik wil niet somber zijn, maar die kans is klein. Scheidend wethouder Julius Lindenbergh somde het rijtje problemen waar de stad voor staat donderdag op: beroerde financiën, knellende jeugdzorg, netcongestie, woningnood, de vastgelopen ontwikkeling van de Hortuswijk en de kosten voor de riolering in Oosterwold zullen fors oplopen. Dat los je niet in twee jaar op.

Julius Lindenbergh is slimste jongetje van de klas

Lindenbergh zei ervan te balen dat hij deze ‘grote uitdagingen’ niet meer als wethouder te lijf kan gaan.
En daar baal ik eigenlijk ook best van.
Lindenbergh lag dan kennelijk niet bij iedereen goed, ook niet bij zijn eigen partij, maar het was wel een bijzondere wethouder. Een kind van Almere, en het slimste jongetje van de klas, bovendien.
Alleen al daarom is het zonde.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers