Selecteer Pagina

Nieuwe burgemeester: Hein van der Wie????

Nieuwe burgemeester: Hein van der Wie????

Hein van der Loo wordt de nieuwe burgemeester van Almere. Direct na het bericht kon ik Toon van Dijk, voorzitter van de vertrouwenscommissie, interviewen en stond ik even in mijn hemd. Want ik had me op veel voorbereid: Gert-Jan Segers, Klaas Dijkhof, Ahmed Marcouch en nog wat namen die rondzongen. Maar van Hein van der Loo had ik werkelijk nog nooit gehoord.
‘Hein van der Wie?’.
Mijn eerste reactie was dan ook: is dit het zwaargewicht die voor Almere potten moet gaan breken in Den Haag? Kan hij met zijn vuist op tafel slaan om het politiekorps ‘potver-drie-dubbeltjes-nog-aan-toe’ op orde te krijgen? Die Almere flink verkoopt bij de bouwplannen die het Rijk heeft? Tegenprestaties willen we!

Zwijndrecht

We weten het domweg niet. Van der Loo komt uit Zwijndrecht, een dorpje van 40.000 inwoners en gaat naar de stad die bij de grootste vijf steden van het land gaat horen. ‘Zwijndrechters steunen elkaar onvoorwaardelijk’, zei Van der Loo in een interview. ‘Het is een hechte gemeenschap’.
De kerken schijnen er zelfs een belangrijke en verbindende rol te vervullen.
Nou, daar moet je in Almere niet mee aankomen. Hier is het ieder voor zichzelf en vooral zeiken op iedereen die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt.
De benoeming van Van der Loo voelt alsof de voorzitter van de plaatselijke sjoelvereniging de rijksbegroting moet gaan controleren.
Maar dat is misschien wat flauw. Van der Loo is namelijk vooral gekozen omdat het verbinder is, een warm mens.
En dat is misschien wel wat het gepolariseerde Almere juist nodig heeft. Iemand die groepen samen kan brengen.
Bovendien: Ralph Pans kwam ook van Rosmalen naar Almere.
Natuurlijk, Almere was toen nog een stuk kleiner, maar in mijn optiek was Pans misschien wel de beste burgmeester die Almere ooit gehad heeft.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers