Selecteer Pagina

Bekentenissen van een kabelsleper (17)

Bekentenissen van een kabelsleper 17

Kiespijn met Rob de Nijs

Dat Rob de Nijs een aardige kerel is, wist ik al langer. Maar als liefhebber van rockmuziek had ik het aanvankelijk niet zo met hem op. Ik vond hem er altijd overdreven trendy eruit zien. Met zo’n leren broek aan. Het werd zomer vind ik een van de verschrikkelijkste liedjes ooit.

 

Rob de Nijs (Foto: Promofoto)

Rob de Nijs (Foto: Promofoto)

Bekentenissen van een kabelsleper

Ik heb meerdere uitzendingen gedaan waarin Rob een optreden deed: vooral muziekprogramma’s uiteraard. De eerste keer dat ik hem zag zat hij op een bankje met zijn toenmalige partner Belinda Meuldijk op zijn schoot. Ze maakten zich beiden erg druk over een lok haar dat kennelijk niet goed voor zijn gezicht viel. Het bevestigde aanvankelijk mijn beeld van een overjarige ijdeltuit.

 

Willem Ruis Lotto Show

Dat veranderde toen hij optrad in de Willem Ruis Lotto Show, dat werd opgenomen in Den Bosch. We hadden er al een repetitiedag opzitten en bleven als crew slapen in een hotel vlakbij de stad. Ik werd wakker met een onvoorstelbare kiespijn. Zo’n stekende pijn die helemaal voelbaar is achter je ogen. Wie het wel eens heeft gevoeld, weet wat ik bedoel.

 

Bo

Ik liet me niet kennen. Dapper gingen we die ochtend door met repetities. Rob de Nijs zong daar ‘Bo’ dat ik stiekem een heel mooi liedje vond. De pijnscheuten werden steeds heviger. Ik kon niet voorkomen dat ik af en toe pijnlijke grimassen trok en soms met mijn vuist tegendruk op mijn kaak gaf om de scherpe pijn even niet te voelen. Het liep tegen de lunchpauze toen Rob me achter de coulissen aantikte. ‘Gaat het wel goed met jou?’, vroeg hij. Dat was attent. Mijn vaste collega’s hadden niets gemerkt. Hij vond dat ik om mijn gezondheid moest denken: direct een tandarts opzoeken.

 

Rob de Nijs

Rob de Nijs (Foto: Promofoto)

Tandartsstoel

 

Dus zat ik later die middag in de tandartsstoel en werd ik geholpen aan mijn kies die flink ontstoken bleek. ’s Avonds was ik daardoor fris en fruitig om te kunnen werken. Rob zag het direct: ‘je hebt weer kleur op je wangen’. Een aantal maanden geleden zag ik Rob bij De Wereld Draait Door vertellen over zijn ziekte Parkinson en zong hij een nieuw lied ‘Niet voor het laatst’. Een mooi lied, met gevoel gezongen. Maar dat verbaasde me dus niet.

Meer bekentennissen van een kabelsleper lezen? Klik hier.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers