Selecteer Pagina

Goed nieuws

Goed nieuws

In de New York Times verscheen begin dit jaar een artikel van de Amerikaanse journalist Nicholas Kristof. Hij blikte terug op het jaar 2017 en noemde het ‘het beste jaar sinds lange tijd’.
Dat lijkt misschien vreemd. In 2017 dreigde zijn vaderland bijvoorbeeld  in een nucleaire oorlog met Noord-Korea terecht te komen en we zien toch allemaal de verschrikkelijke beelden uit oorlogsgebieden.
Hoezo was 2017 het ‘beste jaar?’
Kristof maakte zijn punt glashelder. Het zijn er nog altijd teveel, maar nog nooit leden wereldwijd zo weinig mensen honger. Nooit eerder stierven er zo weinig kinderen als vorig jaar. En elke dag neemt het aantal extreem arme mensen (minder dan 2 dollar per dag) af met 217.000 en dagelijks krijgen 325.000 mensen de beschikking over elektriciteit en water. De verwachting is dat over 15 jaar extreme armoede niet meer zal bestaan.
Ach ach, we klagen wat af. Maar het gaat steeds beter in de wereld.
En het mooie is dat Kristof in 2016 eenzelfde verhaal schreef ten opzichte van 2015. En In 2019 kijken we waarschijnlijk op 2018 terug als het mooiste jaar sinds lange tijd.
Het belangrijkste nieuws vandaag is niet een rechtszaak of conflict, maar het toenemende aantal  kinderlevens dat gered wordt.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers