Selecteer Pagina

Max

Max

Max Verstappen is wereldkampioen geworden en dat mogen we misschien wel de grootste Nederlandse sportprestatie ooit noemen.
Niet alleen omdat het de eerste Nederlander is die de Formule 1 wint, maar ook omdat hij de Brit Lewis Hamilton onttroont, die maar liefst al zeven keer de beste was.
De gekte rond Max Verstappen neemt in ons land grootse vormen aan. Alles wat Max doet is geweldig, groots, ongeëvenaard en briljant.
Ik verbaas me echter over de blinde haat die raceliefhebbers hebben gekregen voor Lewis Hamilton. De Brit is volgens de Max-fans een arrogante zak, een valsspeler, de duivel. Als hij afgelopen zondag voor de achtste keer wereldkampioen was geworden dan was de zege ongetwijfeld ‘gestolen’ genoemd. ‘Een complot van de F1-bazen’.
Dom gebazel, natuurlijk. Hamilton is een voorbeeld. De enige coureur die ageerde tegen races in dubieuze landen, een voorvechter voor de homogemeenschap. Hij en Verstappen daagden elkaar dit seizoen uit in een heerlijk, fascinerend gevecht.
Een historisch gevecht ook, want het zal een uitzondering zijn.
Volgend seizoen is de Formule 1 weer even saai als vroeger. Dan rijden de coureurs weer keurig van start tot finish rondenlang achter elkaar aan.
En wordt Max voor de tweede keer wereldkampioen.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers