Selecteer Pagina

Bekentenissen van een kabelsleper (20)

Bekentenissen van een kabelsleper (20)

Bekentenissen van een Kabelsleper – Zoals u wenst mevrouw

Zoals u wenst mevrouw

Zoals u wenst mevrouw (Foto: YouTube)

Zoals u wenst, mevrouw heette het programma waar deze aflevering in de serie Bekentenissen van een Kabelsleper over gaat. Een comedy van de VARA met André Hazes en Joost Prinsen.
We schrijven 1984. De razend populaire volkszanger speelde tuinman André de Luimer die werkte op een statig landhuis. Joost Prinsen was er de butler. Ik weet niet of Hazes de opnames erg serieus nam, maar een vrolijke boel was het wel, tijdens het werk.

Joost Prinsen in Zoals u wenst mevrouw

Ik herinner me een zinnetje dat Joost Prinsen moest uitspreken. Volgens mij was de tekst: ‘Eet u uw diner hierop of zal ik het maar meteen in de wc flikkeren?’, of iets van gelijke strekking.
Prinsen sprak de tekst zo geïrriteerd en daardoor dolkomisch uit dat de hele crew in de studio er de slappe lach van kreeg, niet in de laatste plaats André Hazes zelf.
Mijn vorige blog in de serie Bekentenissen van een Kabelsleper ging over een actrice die haar tekst niet kon onthouden en daardoor irritatie opwekte. In dit geval kon het de medewerkers niet schelen. Het was dolgrappig. Afijn, je moet erbij geweest zijn denk ik.

André Hazes speelde André de Luimer

Het leuke was dat het een leuk team was waarmee we werkten. Er ontstond echt een goede sfeer. André was vrolijk en maakte grappen. Toen ik op een gegeven moment in de studio voorover gebukt een kabel van de grond opraapte, kreeg ik een ferme trap onder mijn achterste.
Achter me stond een lachende Hazes die een grap had uitgehaald, maar schrok toen ik mijn evenwicht verloor en op de grond kukelde. Verontschuldigend hielp hij me overeind. Later die middag haalde hij een biertje voor me in het restaurant en dolden we wat.

André Hazes en Joost Prinsen

André Hazes en Joost Prinsen (Foto: YouTube)

Bekentenissen van een kabelsleper

Toen ik even later het studiocomplex af fietste werd ik gepasseerd door een auto die toeterde. André Hazes zat achter het stuur en stak vrolijk zijn hand naar me op. Hij moest optreden die avond, ergens in het noorden van het land. Ik fietste naar huis en vond het eigenlijk een heel aardige kerel: hij had zomaar aandacht voor een kabelsleper.

Jan Boerstoel

‘Zoals u wenst, mevrouw’ was ook een leuk programma. Kan ook niet anders als Jan Boerstoel verantwoordelijk is voor het script. Hazes kreeg in de pers lovende reacties op zijn acteerwerk. ‘Hij speelde naturel, zichzelf’, was de tendens.
Dat klopt wel, vind ik.

Beelden van de serie zijn nog terug te zien via deze link.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers