Selecteer Pagina

‘Crash’ nieuwste boek Mariëtte Middelbeek

‘Crash’ nieuwste boek Mariëtte Middelbeek

DE VELDEN – Mariëtte Middelbeek is misschien wel de enige bestsellerauteur van Almere. De boeken van de schrijfster uit Haven gingen al meer dan 100.000 keer over de toonbank en worden inmiddels ook in Duitsland op de markt gebracht. Afgelopen weekend verscheen haar laatste roman ‘Crash’.

“Ik ben niet een schrijfster die er vier pagina’s voor uittrekt om een bloemetje te beschrijven. Mijn verhaaltempo ligt hoog. Ze zeggen dat het wel te vergelijken is met Jill Mansell, maar die is toch wat vrolijker. Ik heb ook wel humor in mijn boeken, maar pak toch vaker serieuze onderwerpen, maar ook weer niet levensbeschouwelijk.”
Ook in ‘Crash’ maakt het hoofdpersoon Daphne zware tijden mee. Ze verliest als jonge echtgenote haar man waardoor ze een nieuw leven moet opstarten. Mariëtte: “Dat is een mooi uitgangspunt, maar het verhaal krijgt uiteraard nog een onverwachte wending. Alleen vertellen hoe Daphne haar leven weer op de rails krijgt, is niet interessant genoeg voor een boek van ruim driehonderd bladzijden. Wat gebeurt er daarná?”

Groot publiek

De schrijfstijl van de Almeerse blijkt een groot publiek aan te spreken. “Een geheim is er niet. Als ik ga schrijven weet ik waar het boek over moet gaan. Maar het verhaal ontwikkelt zich vanzelf. Ik heb geen maniertje dat ik telkens kopieer, of iets dergelijks.”

10.000 exemplaren

‘Crash’ is als e-book al te koop. Sinds afgelopen weekeinde liggen 10.000 exemplaren bij de boekhandel. “Dat is inderdaad een behoorlijk aantal. Ik zou van mijn boeken kunnen leven, maar dat doe ik niet. Ik heb een opleiding als journaliste en ik schrijf twee tot drie dagen per week voor tijdschriften. Die afwisseling wil ik graag houden.”

Crash verschijnt bij uitgeverij Marmer en ligt sinds afgelopen weekeinde ook in de Almeerse boekhandels voor 16,95 euro.

ISBN 9789460680496.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers