Selecteer Pagina

Balkenende heeft gelijk

Het is niet vaak voorgekomen dat ik het eens was met Jan-Peter Balkenende. Maar in het blad van het wetenschappelijk instituut van het CDA zegt hij last te hebben gehad van de ‘hyperigheid’ van de media. En dat ben ik dus wel met hem eens.

Sterker: mensen die mijn blog volgen weten dat ik me fel afzet tegen de journalistieke mores van dit moment. Journalisten willen scoren en trekken zich vervolgens terug in hun holen, soms dood en verderf achterlatend. Met als triest hoogtepunt in 2010 het interview van de Telegraaf met de Nederlandse wees die zijn ouders zag omkomen tijdens de vliegtuigramp, eerder dit jaar. Daar kwam half Nederland tegen in opstand, maar feitelijk gebeurt dit dagelijks, al gaat het om veel minder emotionele gebeurtenissen uiteraard.

Balkenende heeft gelijk. Dit keer wel.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers