Selecteer Pagina

Toespreuk

“Mannen, stilte graag. Wilt u mij even executeren? Het is bijna Kerstmis en daarom krijgt u van mij de traditionele eindejaarstoespreuk. U wilt natuurlijk weten hoe bij ons bedrijf de vork in de keel zit. 2010 ging beter dan vorig jaar, maar we moeten geen appels met elkaar vergelijken. We moeten de wrange vruchten van de crisis slikken. Waar we vorig jaar nog ruim 750 opdrachten hadden, escaleerde dit jaar terug naar 687. Dat tikt er toch behoorlijk in. Ik baal er dan ook als een gieter van dat er een neerwaarts spiraaltje is ingezet, waarvan de gevolgen nog niet zijn te doorzien. Ik zeg het duidelijk en in vloeibaar Nederlands: Maak je borst maar klaar, we zullen er allemaal in 2011 met de volle 50% er tegenaan moeten gaan, niet op onze luie lauweren hangen en allemaal een stapje harder naar voren moeten kijken.
Mannen, het is zuipen of verpompen. We kunnen de kat niet langer uit de boom afwachten: in 2011 moet organisatorisch de onderste steen boven tafel komen.
Dan kunnen we met opgeheven rug en recht hoofd het nieuwe jaar tegemoet zien. De markt krabbelt gelukkig weer aan, dus als we allemaal ons steentje wegdragen dan wonen we ons bedrijf weer helemaal uit. Rest mij u fijne Kerstdagen te wensen en natuurlijk een zalig uiteindje.”

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers