Selecteer Pagina

Journalistiek: het allermooiste vak

‘Wel een beetje kinderachtig om zo af te geven op je oude vak’, kreeg ik van de week te horen als reactie op mijn laatste blogposts, die over de teloorgang van de journalistiek gingen.

Ik vind het zelf wel meevallen. Ik vind journalistiek nog steeds het allermooiste vak om uit te voeren. Mijn punt is alleen dat veel media alles zo klakkeloos volgen. Ze rennen van de ene rel naar de andere rel en er is steeds minder ruimte voor duiding. Opiniërende stukken kom je steeds minder tegen. Ook bij de kwaliteitskranten. De laatste jaren ben ik steeds meer gaan beseffen dat er ook heel veel goede ideeën zijn die aandacht verdienen. Maar daar is geen markt voor. En dat zou er wel moeten zijn. Waarom lees ik niets over die talloze ondernemers die in deze barre tijden hun hoofd boven water weten te houden, of over sporters die alles opzij zetten om hun doel te bereiken. Nee, niet na een periode vol ellende, gewoon omdat die sporters er zijn. Vlakbij zelfs.

Begrijp me goed: kritische journalistiek moet er zijn. Maar alles vooraf benaderen vanuit een negatief perspectief? Nee, daar ben ik wel klaar mee.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers