Selecteer Pagina

Goed nieuws = geen nieuws

In mijn tijd als journalist was het credo op de redactie: goed nieuws is geen nieuws. Waarom zou je melden dat een hardwerkende wethouder goed presteert? Dat is niet interessant. Daarom zit die wethouder op het pluche. Maar wat nu als diezelfde wethouder stiekem een keertje zoent met de knappe fractie-assistent? Als een journalist erachter komt, kan de wethouder waarschijnlijk zijn of haar koffers pakken. Journalisten kijken naar wat er fout gaat. Dat is een tweede natuur, en dat is in sommige gevallen maar goed ook, want daardoor zijn ze de waakhonden van de democratie. Ikzelf was daar medio jaren ’90 wel een beetje klaar mee.
De journalistiek roept schande als CDA’er Jack de Vries zoent met een adjudant. Hij moet vertrekken. Subiet! Drie maanden later is CDA-voorzitter Bleker al stukken milder: hij is op korte termijn weer enorm welkom. En terecht. Al zullen de schijnheilige journalisten de pennen wel weer in het gif dopen.
Ik moet ook denken aan de 39-0 overwinning van het opleidingsteam van AS’80 tegen de recreanten (!) van Almere City FC. Omroep Flevoland pakt er flink mee uit. Ik sprak vandaag de voorzitter van Almere City FC, die verzuchtte: “Diezelfde omroep roept ‘ach en wee’ in een item waarin geconstateerd wordt dat de jeugd te weinig sport. De recreanten zijn neergesabeld. Is dat nu nodig?”

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers