Selecteer Pagina

Journalistengeluk: Lady Gaga en brand

“Heeft u wel eens over een brand geschreven?”
Het zijn bijzondere vragen als je voor een klas met brugpiepers staat om uit te leggen over het vak journalistiek. Het verslaan van een brand wordt kennelijk gezien als het hoogtepunt in een journalistiek leven.
Ik gaf namens de IWPacademy les aan Gymnasiasten over journalistiek. Gelukkig kon ik hun droom in stand houden: in mijn juniorjaren bij de krant werd ik naar de branden, opgerolde hennepplantages en de ongelukken gestuurd. “Met je poten in het bluswater leer je het vak”, was het credo van mijn collega Bart Vuijk.
Dat is waar. Waar journalisten hun neus voor ophalen, is voor de jeugd de ultieme uitdaging: branden verslaan. Het bracht mij weer tot de vraag die ik de afgelopen maanden hier vaker heb gesteld: journalisten gaan niet meer diep in de nacht een brand verslaan. Die wijzen verongelijkt naar de CAO of blijven liever slapen.
Lieve brugpiepers: blijf dromen van een baan als journalist die branden mag verslaan. Echt, journalistiek is een prachtvak.
En om op die andere vraag antwoord te geven: nee, ik heb Lady Gaga nooit gezien en nooit geïnterviewd. Minister Marja van Bijsterveldt wel.
Maar dat vonden ze dan weer niet boeiend…

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers