Selecteer Pagina

Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek

Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek

De landelijke Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek 2023 is gegaan naar het initiatief Stadsgesprekken. Collega Robert Mienstra en ik organiseren dat namens Almere DEZE WEEK, samen met Casa Casla.

We ontvingen de Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek 2023 tijdens de NNP-dag op woensdag 14 juni in Kamerik. De jury van brancheorganisatie Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) prees de Stadsgesprekken in Almere als vernieuwend journalistiek middel om de stem van bewoners nadrukkelijker te laten gelden bij lokale politici.
Elke eerste dinsdag van de maand bespreken we in debatcentrum Casa Casla een actueel onderwerp dat speelt in Almere.
De opzet is dat vooral bewoners aan het woord komen en de aanwezige politici vooral luisteren. Pas aan het eind van de avond vertellen ze wat ze hebben meegenomen van de inbreng van de aanwezigen. Na afloop is er een naborrel waar in een gemoedelijke sfeer over het onderwerp kan worden nagesproken. De politiek is dan dus heel dichtbij.

Gemeenteraadsverkiezingen

Robert en ik bedachten dit concept na de dramatische opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.
In het eerste Stadsgesprek werden daarom uitsluitend bewoners uitgenodigd die bewust niet naar de stembus waren gegaan.
Vanaf de tweede editie zijn wel raadsleden uitgenodigd. Vooral om te luisteren.
Sindsdien hebben de Stadsgesprekken regelmatig tot nieuwe inzichten geleid, of zelfs tot moties die in de gemeenteraad werden ingebracht.

Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek

Ik ben natuurlijk erg trots op deze landelijke prijs. Dank gaat uit naar collega Robert Mienstra, Almere DEZE WEEK en Casa Casla.
Ook na de zomervakantie gaan we door met dit initiatief.

NNP-prijs

Twee jaar geleden waren Robert Mienstra en ik ook al genomineerd voor deze Prijs voor Nieuwsbladjournalsitiek. Toen met ons onze wekelijkse podcast Het Politieke Circus van Almere, waarin we de lokale politiek in Almere op een lichte manier bespreken.
Hoewel dit ook een vernieuwend concept was ging de hoofdprijs aan onze neus voorbij. Met de Stadsgesprekken lukte het dus wel.

 

Bestel mijn boeken hier.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers