Selecteer Pagina

Floriade BV: dom gelul

Floriade BV: dom gelul

Het is misschien wat ongemakkelijk om als journalist voor je vakbroeders op te komen, maar wat de Floriade BV deze week flikt in hun eindrapportage is te bizar voor woorden. Mijn collega Robert Mienstra verwoordde het mooi in de krant: de Floriade BV geeft iedereen de schuld. Maar wijst vooral naar de media, en dan met name onze collega’s van Omroep Flevoland.
Even citeren: ‘de omroep wilde uitsluitend journalistiek bedrijven, waardoor alle negatieve aspecten voortdurend in het nieuws kwamen. (…) Vanwege deze keuze van Omroep Flevoland en bij gebrek aan andere regionale media van enige schaal, bestond er geen mogelijkheid verder regionale promotionele acties te voeren, zoals dat normaal gesproken gebruikelijk is met mediapartijen.’

Dom gelul

Ik moet hier toch echt even onparlementair worden: dit is gewoon dom gelul. Wat Omroep Flevoland deed was journalistiek bedrijven. Bovendien verzorgde de regionale omroep regelmatig uitzendingen vanaf het Floriadeterrein: hoezo ‘geen promotionele acties’?
Ik weet uit eigen ervaring dat Omroep Flevoland soms best wat te verwijten valt, maar meestal doen ze hun werk zuiver. En (toevallig niet in dit rapport, maar bij andere gelegenheden) kreeg ook onze krant regelmatig het verwijt dat we te negatief waren. Van de Floriade BV, van vrijwilligers.

Hartstikke positief

Het is gewoon niet waar. We hebben (zowel in de krant als in het zakenmagazine) talloze reportages, interviews, verslagen gepubliceerd over vrijwilligers, ideeën, initiatieven. Hartstikke positief.
Wat de Floriade BV in hun rapportage schrijft is dat we geen journalistiek hadden moeten bedrijven. Dat we dus bij raadsvergaderingen de andere kant op moeten kijken als er weer eens ellende was. En dat we onze vingers dan ook maar in de oren moeten stoppen.

Verrassend goed

Ik vond het evenement overigens verrassend goed, dat heb ik herhaaldelijk beweerd, bijvoorbeeld in onze podcast Politiek Circus. Maar echt, er is maar één schuldig aan het fiasco van de Floriade en dat zijn degenen die het hebben georganiseerd, de gemeente, de horkerige wethouders die doordramden en ondernemers het mes op de keel hebben gezet.
Maar vooral – en ontegenzeggelijk – de Floriade BV zelf.

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers