Selecteer Pagina

X-paspoort

X-paspoort

Ik ben allesbehalve woke, mijn lezers weten dat. Het slaat een beetje door, vind ik.
Uiteraard heb ik alle begrip voor mensen die zichzelf man noch vrouw voelen, maar dat we vervolgens niet meer ‘dames en heren’ mogen zeggen omdat we die paar mensen daarmee kwetsen, vind ik veel te ver gaan.
Jouw vrijheid eindigt waar die van een ander begint.
Bovendien: veel mannen en vrouwen zijn ook beledigd als ze niet als zodanig worden aangesproken. Spreken van een ‘mens’ dat menstrueert, is in mijn ogen een doorgeslagen aanpassing.
Voel je je man noch vrouw? Prima, heb ik alle begrip voor. Maar dat betekent niet dat de hele wereld daarmee verplicht rekening mee moet houden.

x-paspoort

Maar het kan ook geen kwaad om een beetje rekening met een ander te houden. Dat maakt de wereld een stuk leefbaarder. Donderdag plaatste ik op de website van Almere DEZE WEEK een artikel dat in Almere het eerste genderneutrale paspoort werd uitgereikt aan een non-binair persoon. In het document staat niet langer ‘man’ of ‘vrouw’, maar een X. Een x-paspoort: genderneutraal dus.

Onderbuik

Helemaal top, lijkt me. Dat is nu zo’n kleine aanpassing, die voor de eigenaar van het document van groot belang is. Maar op Facebook laten lezers hun onderbuik-gevoelens flink blijken.  Lees het hier maar na, als je durft.
Je schaamt je kapot om de boze, beledigende en ronduit schofterige reacties. Deze persoon mag zich dan geen vrouw of man voelen, het is een blijft een mens.
Er is ook nog zoiets als fatsoen.

(Foto: Fred Rotgans)

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers