Selecteer Pagina

Op zoek naar kargemoggelzaad

Op zoek naar Kargemoggelzaad

Ik ben nieuw hier. Ik ken nog niemand. Het voelt alsof je een deur binnenstapt waarachter een groot feest aan de gang is. Een feest voor jij fatsoenshalve bent uitgenodigd. Je hebt je zelfs voorgesteld hoe de feestvarkens zich hebben afgevraagd: “Ach laten we Marcel ook een kaartje sturen. Anders voelt hij zich misschien gepasseerd.” En jij trof de invitatie aan op je deurmat en dacht gelijk. ‘O nee, hè… hier heb ik dus he-le-maal geen zin in.’ Maar je bent toch gegaan. Tja, fatsoen. Maar nu sta ik hier dan op het grote blogfeest op internet. De deur is opengezwaaid en dat is het dan. Geen gastvrouw of -heer die me welkom heet. Geen welkomstdrankje, geen slingers. We gaan bloggen. Wie weet zijn er gasten op het grote blogfeest die een praatje met me willen maken. Of blijf ik als een meelij-wekkend muurbloempje aan de bar staan?
Wat? Kom op, zeg: muurbloempjes hebben niets te vertellen. En ik wel.
Kijk, daar loopt al iemand op me af! Het is iemand die nu dit blog leest en zelf waarschijnlijk ook wat interessants te vertellen heeft. Verrek jij bent het! Degene die dit nu leest!
Hallo… ik ben Marcel Beijer. Ik ben professioneel tekstschrijver. Ik heb een eigen tekstbureau onder de naam ikwilpubliciteit en ik geef cursussen met de IWPacademy. Ik ben 49 maar heb de fantasie van het kind behouden. Dat is soms wat lastig in de zakelijke wereld, maar ook mijn redding: creatief houdt het nooit op. Ik weet zeker dat ik degene ben die uiteindelijk de belangrijkste uitvinding sinds mensenheugenis ga doen: ik blijf eeuwig jong en fantasievol. Het serum is bijna af. Het pruttelt nu op het vuur en ik heb alleen nog een twijgje kargemoggelzaad nodig. Dat groeit in Noord-Zwagonië, op een berg van 19.000 meter hoogte, omringd met uitgestorven dinosaurussen die louter mensenvlees eten. Dus dat zal het probleem niet zijn…
Nou, dat moet toch voldoende gespreksstof opleveren toch? Zullen we hier elke week afspreken?

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers