Selecteer Pagina

Weer een Eva die de mist ingaat

Weer een Eva die de mist ingaat

Ondanks dat God het uitdrukkelijk verboden had, plukte Eva toch de verboden vrucht. De gevolgen zijn bekend: het is nooit meer goed gekomen met Adam en vervolgens de gehele mensheid. Typisch iets voor vrouwen: verkeerde keuzes maken. En de Eva’s van deze wereld zijn de ergste.
De nieuwste Eva heet Jinek. Ik was na een groot interview in het AD vorig jaar aardig onder de indruk geraakt van deze nieuwe journalistieke ster. Een jonge, knappe en intelligente vrouw met humor. Die zijn er niet veel. Onbewust vraag je je af op wat voor mannen ze zou vallen: Een vlotte politicus? Een trendy dichter? Of – in het ergste geval – een gearriveerde journalist.
Maar het is Bram Moszkowicz. De meest omstreden strafpleiter van Nederland. Bram verdedigt net zo makkelijk God als de Duivel. Hitler als Anne Frank. Zeg tegen Bram Moskowicz nooit dat je een leugentje om bestwil hebt begaan, want je kan je straf uitzitten in Suriname en niemand hoort ooit meer iets van je.
Eva, Eva: liefde is puur. Liefde trekt zich niets aan van grenzen, leeftijd, geslacht, ras of reden. Liefde is samen Kargemoggelzaad plukken in Noord-Zwagonië.
Maar liefde heeft niets te maken met een vormfoutje in artikel 237, lid 91 sub 23.
Eva, pluk deze rotte appel niet uit de boom. Laat hem lekker hangen.
God heeft het nog zó gezegd!

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht!

deel dit bericht met je volgers